Wonen

Het is fijn wonen op It Aventoer

Sinds 2012 biedt It Aventoer wonen/24-uurs zorg aan. Er wonen 25 bewoners op de boerderij van It Aventoer, ieder in zijn/haar eigen appartement. De appartementen zijn verdeeld over drie woongroepen; De Skuorre, It Noard en It East. Wij willen voor elke bewoner een veilige, huiselijke plek creëren.
Gezellig in de groep of in de rust van je eigen appartement, het kan allebei.

Wonen op de boerderij van It Aventoer

Elk appartement op It Aventoer is anders. Alle appartementen hebben een eigen keukenblok en sanitaire voorzieningen. Voor de verschillende woongroepen zijn er gezellige gezamenlijke woonkamers met keuken waar gegeten, gerecreëerd en ontspannen kan worden. Er wordt door de bewoners deelgenomen aan allerlei sociale activiteiten in de omgeving van It Aventoer. Zo worden kerk, buurtvereniging en sportclubs bezocht. Wonen op It Aventoer kan op basis van een WLZ indicatie voor 24‐uurs zorg.

Maatjes: we zijn dankbaar en blij met de enthousiaste inzet van mensen uit de omgeving die als maatje met onze bewoners optrekken; gezellig samen fietsen, koffie drinken of een keertje shoppen. Een waardevolle activiteit die de identiteit; het warme hart voor elkaar, prachtig ondersteunt.

Op It Aventoer kan ik mezelf zijn.

Reinier

Op It Aventoer voel ik me helemaal op mijn plek.

Jurgen

Werken tussen de dieren vind ik geweldig om te doen.

Hiltsje

Er is van alles te doen op It Aventoer, ik doe werk dat bij mij past.

José
9

Onze bewoners beoordelen onze zorg gemiddeld met een 9! Bekijk ons laatste tevredenheidsonderzoek

Dagbesteding

It Aventoer biedt verschillende soorten dagbestedingswerkzaamheden aan. Dit zijn werkzaamheden op de boerderij, werken bij buurvrouw Tryntsje, werkzaamheden in de Winkel fan Tryn of op Heemstra State. Voor iedereen is er passend werk.

Ambulante begeleiding

It Aventoer biedt ook ambulante begeleiding bij deelnemers thuis. Er wordt ondersteuning geboden op het gebied van huishouden, lichamelijke en geestelijke gezondheid, administratie of begeleiding van gesprekken met familie, werkgever, gemeente of overige (zorg)instellingen. De ambulante begeleiding wordt afgestemd op de vraag en behoefte van de deelnemer.