24 april 2023

Nieuwsbrief april / mei 2023 

Informatie vanaf het erf 

We genieten volop van de lente en de mooie natuur rond It Aventoer. Vogels vliegen af en aan en ook de lammetjes laten vast niet lang meer op zich wachten.

Op 1 maart zijn er al 2 nieuwe bewoners gekomen op It Aventoer. 

Deze mooie kalfjes worden heel goed verzorgd door onze deelnemers. 

Op 2 maart is ons jaarverslag 2022 goed gekeurd door onze brancheorganisatie Federatie Landbouw en Zorg. Het verslag is na te lezen op onze website (onder downloads) en op de site Kwaliteit laat je zien:

https://www.kljz.nl/keurmerkregister/download/jaarverslag/279/7108

Op 11 april is Shetlandpony Misty overleden. Misty stond op It Aventoer op stal en was de pony van een externe eigenaar. Misty was ziek en kon niet meer beter worden. Misty werd vaak geborsteld, kreeg mooie vlechten in de manen, ging mee uit wandelen en kreeg veel knuffels en aandacht. Misty heeft een heel mooi leven gehad op It Aventoer.

Dagbesteding

Er wordt binnen de dagbesteding altijd hard gewerkt. Maar ook de creatieve deelnemers zijn heel goed bezig met het maken van items voor de Fair van 2 juni.

It Aventoer is gesloten voor dagbesteding op:

  • Donderdag 27 april – Koningsdag
  • Vrijdag 5 mei – Bevrijdingsdag
  • Donderdag 18 mei – Hemelvaartsdag
  • Vrijdag 19 mei – Dag na Hemelvaart
  • Maandag 29 mei – Tweede Pinksterdag

De Winkel fan Tryn is gesloten op: Koningsdag 27 april, Hemelvaartsdag 18 mei 2023, vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei 2023. 

Als je hiernaast een vrije dag of vakantie op wilt nemen, geeft dit dan zo spoedig mogelijk door via een mailtje naar info@itaventoer.nl Wij kunnen dan onze personele bezetting hierop afstemmen.

Wonen  

8 bewoners van It Aventoer deden op zaterdag 4 maart mee aan de korfbalwedstrijd hier in de Trynwalden, een geweldige sportieve en leuke dag.

Na jaren de reparaties aan Sanne haar rolstoel te hebben gedaan, gaat Sjoerd van Medipoint. met pensioen, maar niet zonder nog even bij Sanne langs te gaan om dag te zeggen.

Bedankt Sjoerd

BHV

Op woensdag 5 en woensdag 19 april zijn 15 van onze medewerkers weer getraind in BHV (medisch en brand). Het waren weer leerzame bijeenkomsten. Al hoewel wij hopen een en ander niet in de praktijk toe te hoeven passen, hebben de medewerkers hun certificaat wederom ontvangen en zijn hiermee bevoegd en bekwaam.

Tevredenheidsonderzoek

Eind april/begin mei zal het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek weer naar alle deelnemers worden gemaild/verstuurd. De opzet van de antwoordmogelijkheden is iets veranderd. Daarnaast is een vraag toegevoegd over de kernwaarden van de zorglandbouw; Samen, Buiten en Gewoon. We vinden het erg belangrijk om te weten hoe jullie het op It Aventoer vinden. We werken, zoals ons logo aangeeft, samen en zouden het daarom geweldig vinden als zo veel mogelijk deelnemers willen meewerken aan het tevredenheidsonderzoek.  

Personeel

Op 1 april is Jacquelien De Vries begonnen als nieuwe begeleider op It Aventoer. Ze is werkzaam op het wonen. Welkom in het Aventoerteam Jacquelien en heel veel werkplezier. 

Onze collega Jolina en haar man Nicky zijn op 9 april de trotse ouders geworden van zoon Finn. Van harte gefeliciteerd en alle goeds toegewenst met z’n drietjes.

Cliëntenraad

De cliëntenraad is de vertegenwoordiging van alle deelnemers. Mocht je iets willen doorgeven of een idee hebben laat dit dan weten aan de deelnemers van de cliëntenraad, zij zorgen er dan voor dat het in de Cliëntenraadvergadering wordt besproken. De eerst volgende vergadering is op 1 mei 2023. Agendapunten doorgeven kan aan:

Knoop in je zakdoek viering

Zondag 7 mei 10.00 uur Ontmoetingskerk, Rengersweg 15 Oentsjerk

Info Fair 2 juni 2023

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van de fair van vrijdagmiddag 2 juni. Er worden mooie spullen gemaakt binnen de dagbesteding, cakes gebakken en verkoopitems verzameld. Mocht u zelf willen sponsoren in de vorm van zelfgemaakte artikelen, denk aan sokken, sjaals, bloemstukjes, kaarten en overige creatieve uitingen, boeken, kleding of kent u iemand die handelswaar of veiling artikelen wil sponsoren, dan horen we het graag.

Voor meer informatie of vragen kunt u Martsje mailen via martsje@itaventoer.nl

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mochten er vragen zijn, bel of mail ons dan gerust. 

Hartelijke groeten 

Team It Aventoer

Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen dan kunt u een mailtje sturen naar info@itaventoer.nl