31 mei 2024

Nieuwsbrief juni 2024

Informatie vanaf het erf

Zo fijn dat we weer heerlijk buiten kunnen zijn. De zomer staat voor de deur en hiermee ook de vakanties. De met de opbrengst van de fair in juni 2023 aangeschafte nestschommel is geplaatst en wordt enthousiast gebruikt.

Dierennieuws: Helaas hebben we moeten besluiten om voor de twee Aventoer katten (Boefje en Bengel) een ander adres te zoeken. Het bleek dat de katten binnenshuis op veel plekken plasten. Ze zijn onderzocht door de dierenarts, maar er werden gelukkig geen blaas- of nierproblemen geconstateerd. Ook waren de katten een gevaar voor de vele weidevogels rondom It Aventoer. Al met al zijn Boefje en Bengel in een kleinere setting, bij een baasje die zicht op ze heeft, veel beter op hun plek. We zijn blij om te kunnen melden dat Boefje en Bengel inmiddels samen zijn herplaatst en ze een nieuw baasje hebben.

Kwaliteit en Veiligheid: Op 3 en 10 april hebben 15 van onze medewerkers via Van der Kooy Trainingen weer hun jaarlijkse BHV en brandveiligheids traning gehad en hebben de medewerkers hun BHV certificaat ontvangen.

Dagbesteding

In de Winkel fan Tryn hebben we naast onze brocante, speelgoed, boeken, kleding en oud Hollands Snoep nu ook geweldige items voor de zomervakantie. Kom gauw weer eens langs, onze medewerkers verwelkomen u graag. In verband met de Aventoervakantie in week 26 is de Winkel fan Tryn van dinsdag 24 juni tot en met zaterdag 29 juni gesloten.
Binnen de dagbesteding worden in de kantine op de boerderij, in de Winkel fan Tryn en op Heemstra State mooie kaarten gemaakt. Deze kaarten zijn te koop in de Winkel fan Tryn en in de kantine.

Dorpsfeest Oentsjerk 16 t/m 19 mei 2024

Wat was het weer een prachtige belevenis voor It Aventoer en haar bewoners om mee te doen aan het jaarlijkse dorpsfeest. Het thema van het dorpsfeest was: sprookjes. Met veel enthousiasme en creativiteit waren de etalage van de Winkel fan Tryn en de tuin van It Aventoer ‘sprookjesachtig’ mooi versierd. Er waren veel leuke activiteiten. Emma viel in de prijzen bij de bingo en er werd door iedereen genoten bij de gezellige muziekavond in de feesttent.

Zwemmen in de zomervakantie

In verband met de Aventoer vakantie wordt er binnen de dagbesteding niet gezwommen op maandag 24 juni. In de zomervakantie wordt er niet gezwommen op de volgende maandagen: 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus, 26 augustus en 2 september. Als er niet wordt gezwommen wordt er gewerkt op de boerderij.

Aventoervakantie

Van 24 juni tot 28 juni gaan een groot deel van onze deelnemers weer mee op ‘Aventoer- vakantie’. De mail met de laatste praktische informatie is inmiddels naar alle vakantiegangers verzonden. Iedereen alvast een hele fijne vakantie toegewenst.

Tevredenheidsonderzoek

In april is naar alle deelnemers dagbesteding en bewoners het tevredenheidsonderzoek gemaild. We hebben al een aantal reacties binnen. De respons is nu 35%, maar dit zouden wij graag hoger zien. Mocht u het tevredenheidsonderzoek nog niet hebben ingevuld dan sturen wij u gerust nogmaals de link. Het invullen kost maximaal 10 minuten. Alvast reuze bedankt.

Informatie- ouderavond

In oktober willen wij graag weer een informatie- en ouderavond organiseren. Mochten jullie een thema of onderwerp hebben voor deze avond dan horen wij het graag. Tips en ideeën kunnen gemaild naar info@itaventoer.nl.

Agenda 2024:

  • Van 25 juni tot en met 29 juni 2024 is de Winkel fan Tryn gesloten voor klanten en voor dagbesteding
  • Vrijdag 27 september 2024 is onze jaarlijkse studiedag en zijn It Aventoer en de Winkel fan Tryn gesloten voor dagbesteding
  • Vrijdag 20 december 2024 is de dag na het stamppotdiner en is It Aventoer gesloten voor dagbesteding
  • Kerstvakantie week 52 en week 1 (21 december 2024 t/m 5 januari 2025) zijn It Aventoer en de Winkel fan Tryn gesloten voor dagbesteding. Op 6 januari 2025 starten wij weer met onze dagbesteding.

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mochten er vragen zijn, bel of mail ons dan gerust. 

Hartelijke groeten en alvast fijne paasdagen,

Team It Aventoer