2 april 2021

Nieuwsbrief en Corona Update April 2021

Corona

Ook al zijn we alert, Corona kon It Aventoer helaas toch bereiken. We hebben dit gecommuniceerd in onze corona-update van 26 maart.

Inmiddels zijn de bewoners die vorige week positief getest werden volledig hersteld of aan de beterende hand. Dat is fijn omdat de meeste bewoners het paasweekend bij hun familie kunnen zijn. Wel zijn uit de 2e testronde nog enkele bewoners positief getest, hier is vervolgens ook naar gehandeld. Al hoewel deze bewoners nauwelijks tot geen zichtbare klachten hebben is het wel duidelijk dat corona heel besmettelijk is.

Kwaliteit

Ons jaarverslag 2020 is goed gekeurd door onze brancheorganisatie Landbouw & Zorg en is hier te lezen.

Klachtenregeling

Het telefoonnummer van Zorgbelang op de uitdeelbrief van de klachtenregeling is gewijzigd. De up to date versie van de klachtenregeling kunt u onder “downloads”.

Dagbesteding

Er werd enthousiast en creatief gewerkt op Heemstra State. Zie de twee foto’s boven aan deze nieuwsbrief.

Vanwege corona werd het dagbestedingsprogramma van 23 maart tot en met 2 april in overleg met ouders/verzorgers van alle deelnemers geannuleerd of aangepast. Vanaf dinsdag 6 april wordt weer het reguliere dagbestedingsprogramma aangeboden.

De algemeen geldende corona-maatregelen zijn nog steeds van kracht.

En heel belangrijk: bij klachten van loopneus, hoesten, keelpijn, smaakverlies of koorts blijf je thuis en laat je je testen. Je gaat dan niet naar It Aventoer of de dagbesteding.

Winkel fan Tryn

De Winkel fan Tryn zal vanaf 6 april weer de normale openingstijden aanhouden. Dinsdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 en op zaterdag van 09.00-16.00. De coronamaatregelen voor bezoekers zoals het dragen van een mondkapje, het desinfecteren van handen, het houden van de 1.5 meter afstand en het verplicht gebruik maken van een mandje zijn nog steeds van toepassing. De Winkel fan Tryn is onderdeel van de winkeltjesroute van de Wouden en omstreken. Klik hier voor meer info.

Wonen

Woongroep It East functioneerde de afgelopen tijd als corona-afdeling. De bewoners hadden milde klachten en hebben het in de isolatie allemaal super goed gedaan. Ook de bewoners van De Skuorre en It Noard hebben zich goed aangepast aan de omstandigheden. We bleven positief  en hebben er met elkaar toch ook een goede tijd van weten te maken.

Tevredenheidsonderzoek 2021

Binnenkort wordt jullie het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek gemaild/toegestuurd. We stellen het erg op prijs als deelnemers dit, samen met ouder/verzorger, zouden willen invullen. Het geeft jullie en ons de mogelijkheid de zorg te evalueren en waar nodig nog beter af te stemmen.

Vrije dagen

Maandag 5 april is 2e Paasdag en is It Aventoer gesloten voor dagbesteding
Dinsdag 27 april is Koningsdag en is It Aventoer gesloten voor dagbesteding
Woensdag 5 mei is Bevrijdingsdag en is It Aventoer gesloten voor dagbesteding

Zomervakantie 2021

Willen jullie de zomervakantieplanning aan ons door geven. We horen graag wanneer deelnemers/bewoners afwezig zijn om onze planning hierop af te kunnen stemmen. Jullie kunnen dit doorgeven via een mail naar info@itaventoer.nl of het melden bij één van de medewerkers of PB-ers.

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, bel of mail ons dan gerust.

We willen iedereen fijne paasdagen toewensen

Hartelijke groeten en blijf gezond,

Team It Aventoer