20 februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Informatie vanaf het erf

2023 is al in de maand februari. Om het jaar 2022 af te sluiten en inzichtelijk te maken zijn we in de afrondende fase van ons jaarverslag. Zodra dit verslag door onze brancheorganisatie Landbouw en Zorg is goedgekeurd zal het op onze website worden geplaatst.

Wij hebben in januari 2023 ons Zoönose keurmerk voor dit jaar ontvangen.

Dagbesteding

Er wordt heerlijk gewerkt op alle werklocaties van It Aventoer. Een van de deelnemers mocht zelfs een ochtend mee om de medewerkers van Omrin te assisteren. De Winkel fan Tryn heeft een breed en steeds wisselend aanbod. U kunt de winkel ook op Facebook volgen om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe items of acties. Ook de inrichting/styling van de etalage wordt regelmatig aangepast aan het seizoen of een gelegenheid. Ook hierdoor is een bezoek aan de winkel zeker de moeite waard. U bent van harte welkom, de medewerkers verwelkomen u graag.

In 2023 is It Aventoer op de volgende data gesloten voor dagbesteding:

 • Maandag 10 april Tweede paasdag
 • Donderdag 27 april Koningsdag
 • Vrijdag 5 mei Bevrijdingsdag
 • Donderdag 18 mei Hemelvaartsdag
 • Vrijdag 19 mei Dag na Hemelvaart
 • Maandag 29 mei Tweede Pinksterdag
 • Datum in september Studiedag (exacte datum volgt)
 • Vrijdag 22 december tot en met maandag 1 januari 2024 kerstvakantie

Wonen

Per 1 januari mochten we José verwelkomen als bewoonster op It Aventoer. Haar appartement is prachtig geworden. Heel veel woonplezier toegewenst José.

Personeel

Op 1 februari was Rennie 12,5 jaar in dienst. Eerst als begeleider en nu ook als teamleider, PB-er en roosterplanner. We zijn erg blij met Rennie en haar belangrijke waarde in het Aventoerteam. 

Cliëntenraad

Na 8 jaar in de cliëntenraad gezeten te hebben maakt Harmanna plaats voor Murk Jon. Bedankt voor je inzet Harmanna. De cliëntenraad en inspraak van deelnemers is erg belangrijk voor It Aventoer. Deelnemers kunnen agenda onderwerpen doorgeven aan Hiltsje, Henk, Reinier, Stevie, Emile, Sanne of Murk Jon.

Thema/ouderavond

Na de geslaagde thema-avond voor ouders over ‘Organisatie en Veiligheid’ in september 2022 willen we in 2023 graag weer een interessant thema aan de orde stellen. Mocht u een suggestie hebben wat betreft het onderwerp, dan horen dat graag via info@itaventoer.nl.

Winkel fan Tryn gesloten

 • Hemelvaartsdag 18 mei 2023
 • Vrijdag 19 mei
 • Zaterdag 20 mei 2023. 

Fair 2 juni 2023

Voor het bekostigen van de aanschaf van een nestschommel voor It Aventoer wordt op 2 juni een fair gehouden op ons erf. In de dagbesteding gaan deelnemers nu al aan de slag met het maken van spullen voor de verkoop. Daarnaast willen we betrokkenen bij It Aventoer vragen of ze misschien iets zouden willen leveren/maken dat verkocht kan worden; denk hierbij aan creatieve hobbyresultaten, stekjes in leuke potjes, gehaakte pannenlappen, (nette) kleding, boeken e.d. Het leveren van materiaal, zoals sokkenwol, is ook van harte welkom. Heeft u binnen uw netwerk ook contacten die spullen kunnen leveren/sponsoren voor een veiling, dan houden wij ons ook aanbevolen. Voor meer informatie of vragen kunt u Martsje mailen via martsje@itaventoer.nl

Afwezigheid

We hebben al van een aantal deelnemers de (zomer)vakantieplanning door gekregen. Graag ontvangen we van alle deelnemers tijdig alle data van afwezigheid, zodat wij onze personele planning hier op af kunnen stemmen. Afwezigheid aangeven kan via het sturen van een mail naar info@itaventoer.nl

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mochten er vragen zijn, bel of mail ons dan gerust. 

Hartelijke groeten 

Team It Aventoer

Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen dan kunt u een mailtje sturen naar info@itaventoer.nl