8 december 2021

Nieuwsbrief December 2021

Informatie vanaf het erf

Corona

We hadden gehoopt dit onderwerp niet meer in onze nieuwsbrief te hoeven melden, maar helaas is het coronavirus nog steeds actief. U heeft op 17 november onze corona-update gemaild/gestuurd gekregen. Onze werkwijzen zijn ongewijzigd.

Stamppotdiner

Helaas is het niet mogelijk om het jaarlijkse stamppotdiner in grote groep van deelnemers, medewerkers, vrijwilligers en extern betrokkenen te kunnen organiseren. Gelukkig hebben we voor bewoners en externe deelnemers van de dagbesteding alternatieven bedacht:

  • Op donderdag 23 december van 15.30-18.00 is er een stamppotdiner voor externe deelnemers van de dagbesteding. Deze deelnemers krijgen nog een uitnodiging met de vraag of ze wel/niet aanwezig zijn.
  • Op donderdag 23 december van 18.30-20.30 is het stamppotdiner voor bewoners van It Aventoer.

Voor bewoners hebben wij bij de GGD in groepsverband de boosterprik aangevraagd. Dit moet er voor zorgen dat onze vaccinatiegraad op peil blijft. Deze boosterprik voor bewoners wordt op 15 december gezet. Voor zorgmedewerkers volgt uiterlijk 15 december informatie over hun mogelijke boosterprik. Hiermee kan de bewegingsvrijheid in de maatschappij en op It Aventoer verbeterd worden en beschermen we niet alleen onszelf maar ook onze kwetsbare medemens.

Ons Friese paard Hinke is na een aantal weken van beleren weer terug op It Aventoer. Ze zal hier nu verder worden getraind en het gaat heel erg goed. Er zijn twee nieuwe kalfjes op It Aventoer.

Personeel

Per 1 december is onze nieuwe collega Maaike van Kammen begonnen en per 1 januari 2022 kunnen wij ook Ytsje Teitsma op It Aventoer verwelkomen. Maaike is als begeleider werkzaam op het wonen en de dagbesteding. Ytsje is als begeleider vooral op het wonen te vinden. Allebei van harte welkom in het Aventoerteam.

Dagbesteding

Zoals in een vorige nieuwsbrief al aangegeven is de dagbesteding van It Aventoer van vrijdag 23 december 2021 tot en met zondag 2 januari 2022 gesloten.

Winkel fan Tryn

De Winkel fan Tryn is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Ook de Winkel is in kerststemming en heeft vele mooie decoratieve spullen te koop. De Winkel fan Tryn is van vrijdag 23 december 2021 tot en met maandag 3 januari 2022 gesloten. Op dinsdag 4 januari 2022 staan we graag weer voor iedereen klaar, onze deelnemers verwelkomen u graag.

Gevraagd eierdozen

Heeft u lege eierdozen van 10 stuks over? Wij ontvangen ze graag.

Wonen

Op 29 november heeft Sinterklaas alle bewoners van It Aventoer verrast met een cadeautje met gedichten en een chocoladeletter. Het was een gezellig en leuk samenzijn.

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mochten er vragen zijn, bel of mail ons dan gerust. Voor nu willen wij u fijne feestdagen toewensen en daarnaast alle goeds en vooral veel gezondheid voor 2022

Hartelijke groeten 
Team  It Aventoer