18 februari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer in februari aanbeland… We zijn blij dat het op zowel de dagbesteding als het wonen goed gaat. Er wordt goed en enthousiast gewerkt. En op het wonen werd er bijvoorbeeld op een zaterdag gezamenlijk uitgebreid geluncht (zie foto).

Informatie vanaf het erf

Corona: zoals we op de persconferentie op 15 februari hebben kunnen horen vervallen de verplichte maatregelen en gaat Nederland weer open en kunnen we met zijn allen weer langzaam aan naar normaal.

Het thema ongewenst en grensoverschrijdend gedrag is volop in de nieuws. It Aventoer heeft hier de nodige aandacht en protocollen voor. Zo hebben wij voor zowel deelnemers als ook voor medewerkers een klachtenregeling en kan een beroep worden gedaan op een externe vertrouwenspersoon. Daarnaast hanteren wij o.a. het protocol ‘Omgaan met ongewenst gedrag’. Op onze website onder het kopje downloads zijn deze documenten te vinden. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, schroom dan niet deze bij ons aan te geven.

Dagbesteding

De Winkel fan Tryn is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Inbreng van spullen is mogelijk. Wij hebben weer mooie nieuwe items en ook de inrichting van de winkel wordt regelmatig aangepast. Alle reden om gauw weer eens langs te komen, onze deelnemers verwelkomen u graag en de koffie staat klaar.

In de dagbesteding werden kopjes gevuld met vogelvoer en vet. Leuk om te maken, mooi om te zien en lekker en goed voor de vogels. De kopjes zijn te koop in de Winkel fan Tryn, maar wees er snel bij, de verkoop gaat snel.

It Aventoer is in 2022 op de volgende data gesloten voor dagbesteding:

  • Maandag 18 april 2022, Tweede Paasdag
  • Woensdag 27 april 2022, Koningsdag
  • Donderdag 5 mei 2022, Bevrijdingsdag
  • Donderdag 26 mei 2022, Hemelvaartsdag
  • Vrijdag 27 mei 2022, Dag na Hemelvaartsdag
  • Maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag
  • Vrijdag 23 dec 2022- Zo 1 jan 2023, Kerstvakantie

Afwezigheid dagbesteding/wonen melden.

Meld je afwezigheid tijdig af. Om onze organisatie en personele bezetting goed af te stemmen ontvangen wij graag van alle deelnemers de data waarop ze afwezig zijn. Dit geldt voor de zomervakantie maar ook als deelnemers dagbesteding bijvoorbeeld op vrijdag 6 mei, de dag na Bevrijdingsdag, vrij willen, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten.

Personeel

Zoals in een eerdere nieuwsbrief al aangegeven heeft onze collega Bernou in 2021 haar droombaan bij de brandweer gekregen. Het afgelopen half jaar combineerde ze haar werk daar met (inval) werk op It Aventoer. In de praktijk bleek dat de werkzaamheden niet meer goed te combineren zijn en per 1 februari 2022 is Bernou bij ons uit dienst en richt ze zich op haar werkzaamheden bij de brandweer. Alle goeds toegewenst Bernou.

NL Doet

Op zaterdag 12 maart van 10.00-15.00 wordt op het erf van It Aventoer een NL Doet klus georganiseerd. We gaan weer de bloemetjes buiten zetten en het erf lente klaar maken. Er zijn veel leuke dingen te doen zoals bloembakken maken/vullen, haagjes planten, verven etc. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via de site van NL Doet.

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mochten er vragen zijn, bel of mail ons dan gerust. 

Hartelijke groeten
Team It Aventoer