9 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Informatie vanaf het erf 

Raad van toezicht
Dhr. M.S. Reitsma is per april toegetreden tot de Raad van Toezicht, vanuit zijn achtergrond als (oud) huisarts van Huisartsenpraktijk Trynwalden heeft dr. Reitsma een hele mooie toegevoegde waarde om samen met de al zittende leden van de raad; Alie Wiertsema (zorg en regelgeving) en Sjouke Stoker (zakelijk ondernemer) voor It Aventoer een spiegel te zijn die ons van raad en advies voorzien in onze bedrijfsvoering.

Wij voldoen met onze raad van toezicht en de hiervoor gewijzigde statuten aan de voorwaarden van de WTZA (Wet Toetreding Zorg Aanbieders) die dit jaar van kracht werd.

Dagbesteding

Wij zijn de hele zomer open voor dagbesteding. In de weken 24, 27, 32, 33 en 34; dat zijn de weken van 12 t/m 16 juni, 3 juli t/m 7 juli en van 7 augustus tot en met 25 augustus is er geen dagbesteding op Heemstra state. Dagbesteding wordt dan op de boerderij of in de Winkel fan Tryn aangeboden, dit zal met de deelnemers van Heemstra State worden kort gesloten.

Zomervakantieplanning

Er is geen zwemmen op de maandagen in week 24 dat is 12 juni en in weken 27 t/m 35 (3 juli t/m 28 aug). Voor de zwemmers wordt dagbesteding op de boerderij georganiseerd. Vanaf 4 september zwemmen we weer volgens het reguliere programma.

Wonen  

Op Koningsdag en Bevrijdingsdag was een groot deel van de bewoners op pad naar de verschillende feestelijke activiteiten in Oentsjerk en Dokkum. Bewoners van It Aventoer hebben op 18 en 19 mei meegedaan aan de optocht van het Dorpsfeest in Oentsjerk. Op een prachtig gemaakte feestwagen werd door de bewoners het thema ‘Kookstudio It Aventoer’ uitgebeeld. Een geweldige belevenis. En bij de Bingo vielen zowel Jetze als Adnan in de prijzen.

Op 6 juni werd de jaarlijkse brandweeroefening gedaan op It Aventoer. Een geslaagde oefening waarin bewoners en begeleiders meemaakten hoe het in zijn werk gaan mocht er brand ontstaan. Er was daarna nog tijd om kennis te maken met de brandweerlieden te spuiten met de slang.

Fair 2 juni 2023

Wat was het een geweldige fair met prachtig weer, enthousiaste deelnemers en bezoekers. De kraampjes werden goed bezocht, het rad van Avontoer was een succes en er werd genoten van koffie met zelfgemaakte Appel- en kwarktaart, later waren er hamburgers e.d. De opbrengst van deze geslaagde fair is €3700 en zal worden gebruikt voor de aanschaf van een nestschommel. Iedereen enorm bedankt voor de medewerking aan deze feestelijke zomerfair.

Kwaliteit

Voor 1 juli zullen wij alle deelnemers/ouder(s) via de mail bericht sturen dat wij vanuit ons cliëntendossier Carefriend overgaan op het digitaal ondertekenen van ondersteuningsplannen. Er kan dan worden ingelogd in Carefriend en het is dan ook mogelijk om mee te lezen in rapportages. Informatie en de werkwijze wordt via mails en een instructiefilmpje gecommuniceerd. Als er vragen zijn bel of mail ons gerust.

Personeel

Onze stagiairs Lammert, Amira, Aukje en Margriet ronden de komende weken hun stages af. We vonden het fijn dat jullie de afgelopen tijd hebben meegedraaid op It Aventoer. Na een leerzame tijd straks tijd voor vakantie en een volgend school/stagejaar. We willen jullie bedanken en wensen jullie alle goed toe voor de toekomst.

Aventoervakanties

Van 12 tot 16 juni en 3 tot 7 juli gaan 2 groepen deelnemers naar vakantiepark De Hellendoornse Berg. Alvast heel veel plezier toegewenst.

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mochten er vragen zijn, bel of mail ons dan gerust. 

Hartelijke groeten 

Team It Aventoer