16 november 2023

Nieuwsbrief november/december 2023

Na een mooie nazomer met ’s avonds steeds een prachtige zonsondergang, gingen we over in de herfst en nog even en dan kunnen ons opmaken voor de winter.

Informatie vanaf het erf

Op 13 september 2023 heeft It Aventoer de toestemmingsvergunning ontvangen voor de WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Wij voldoen hiermee aan de wettelijke eisen wat betreft transparantie, verantwoording van zorg en bewustzijn van kwaliteit. In juni werd er een infographic gemaakt van de inhoud van onze zorg over het jaar 2022. Deze infographic vinden jullie op onze website en onderaan deze nieuwsbrief. In 2024 zal een infographic van 2023 worden gemaakt.

Antsje heeft op de mail waarin ze aangeeft af te bouwen heel veel lieve, hartverwarmende reacties gekregen. Enorm veel dank hiervoor. Antsje blijft gelukkig in de buurt en zal onze bewoners en deelnemers een warm hart toe blijven dragen

Op 16 december 10.00 uur wordt voor de bewoners van It Aventoer een kerst-koffie en muziekochtend gehouden in de kapschuur.

Winkel fan Tryn

Op 1 november was het feest; de Winkel fan Tryn bestond 10 jaar. Een goede reden voor een feestweek van 31 oktober – 4 november met feestelijke kortingen, taart en een kleurwedstrijd. Het was een groot succes; iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt reuze bedankt.

Op 1 november is pony Rennie bij ons op It Aventoer komen wonen. Pony Rennie is een Shetlandpony en is 1,5 jaar oud. Pony Rennie heeft een eigen box en kan eerst rustig wennen aan haar nieuwe stal en haar
verzorgers.

Dagbesteding

Er wordt hard gewerkt op alle dagbestedingslocaties van It Aventoer. De vaste taken in de stal en het werken in de kantine op de boerderij. Het maken van (kerst) kaarten, ondersteunen op Heemstra State, het runnen van de Winkel fan Tryn en werken bij buurvrouw Tryntsje. Altijd genoeg leuke werkzaamheden om te doen. Dit kwam ook als kernwaarde naar voren bij het invullen van het spinnenwiel door zowel de deelnemers, de cliëntenraad, alsook de ouders en medewerkers. (Zie ook punt studiedag en ouderavond)

Wonen

Een aantal bewoners zijn lid van de buurtvereniging en hebben met de buurt op 7 oktober een leuke boottocht gemaakt vanuit Esonstad met aansluitend een etentje op It Aventoer. Een erg leuke en gezellig middag.

Studiedag

Op vrijdag 29 september hadden we met 30 collega’s onze jaarlijkse studiedag. Het ochtendprogramma had als thema kernwaarden van de zorglandbouw, de kernwaarden van It Aventoer en hoe deze te behouden. Dit onderwerp werd begeleid door Anouk Hafkamp van onze brancheorganisatie (FLZ) Een waardevolle ochtend die werd afgesloten met een heerlijke door Gerk verzorgde lunch. Het middagprogramma bestond uit een teambuildingssessie bij De Omleiding in Veenwouden. Fijn om als team met zijn allen aan de slag te gaan en af te stemmen.

Ouderavond

Op dinsdagavond 31 oktober hadden we een interessante en gezellige ouderavond. Het thema was; Het goed hebben met elkaar aan de hand van kernwaarden/Kwaliteit van de zorglandbouw.

Net als op de studiedag van de medewerkers had Anouk Hafkamp van onze branche organisatie (FLZ) ook voor de ouders een erg leuk programma samengesteld. Naast informatie ook het samen afstemmen hoe de kernwaarden worden ervaren op It Aventoer. Zoals de kernwaarde ‘Ik word gehoord en gezien’
aangeeft, vinden wij het van groot belang hoe ouders It Aventoer en haar zorg beleven. We sloten af met een hapje en een drankje. Bij zowel de studiedag voor medewerkers als ook op de ouderavond werden de kernwaarden aangegeven in een spinnenwiel (zie bijlagen). Het mooie was dat de uitkomst van het spinnenwiel van ouders zo goed als hetzelfde was als die van de medewerkers. Een mooie tool om de kernwaarden ook voor de toekomst af te stemmen en te bewaken.

Kwaliteit

Het kwaliteitshandboek is weer up to date gemaakt.

Personeel

Eind oktober werd afscheid genomen van onze collega Lusilla. Na 2,5 jaar enthousiast op It Aventoer te hebben gewerkt gaat Lusilla weer een opleiding volgen en zich richten op de kinderopvang. Bedankt voor alle inzet en gezelligheid Lusilla. Alle goeds voor jou en je studie.

Agenda

2023

  • Donderdag 21 december 2023 organiseren wij voor deelnemers van de dagbesteding, bewoners, medewerkers en vrijwilligers het jaarlijkse stamppotdiner. Een aparte uitnodiging hiervoor volgt.
  • Vrijdag 22 december is It Aventoer gesloten voor dagbesteding.
  • De kerstvakantie is van vrijdag 22 december 2023 tot en met maandag 1 januari 2024. Vanaf dinsdag 2 januari 2024 zijn wij weer geopend voor dagbesteding.

2024

  • Maandag 1 april 2024 = 1e Paasdag en zijn wij gesloten voor dagbesteding.
  • Zaterdag 27 april 2024 = Koningsdag en is de Winkel fan Tryn gesloten voor dagbesteding.
  • Donderdag 9 mei 2024 = Hemelvaartsdag en zijn wij gesloten voor dagbesteding.
  • Vrijdag 10 mei 2024 = de vrijdag na Hemelvaartsdag en zijn wij gesloten voor dagbesteding.
  • Maandag 20 mei 2024 = 2e Pinksterdag en zijn wij gesloten voor dagbesteding.

Willen jullie vakanties/afwezigheid van bewoners/deelnemers altijd zo spoedig mogelijk doorgeven via info@itaventoer.nl? Dan kunnen wij onze personele planning hierop afstemmen.

We houden jullie op de hoogte van alles wat er op It Aventoer reilt en zeilt. Mochten er vragen zijn, bel of mail ons dan gerust.

Hartelijke groeten en alvast een hele fijne decembermaand toegewenst

Team It Aventoer

Bekijk Spinnenweb Kernwaarden Ouders

Bekijk Spinnenweb Medewerkers It Aventoer